Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

14.12.2013 u 13:39 | Kako smršati

Rasol i kiseli kupus za mršavljenje

Advertisement

sl_rasol_bZima nam je pokucala na velika vrata, a s njom i koji kilogram više. Otkad je svijeta i vijeka žene su uvijek muku mučile sa svojom linijom, te tražile različite načine da istope kilograme i postignu figuru pješčanog sata.

Ali, na kraju sve se svede na dijete, dijete i opet dijete. Kako se tome poklanja velika pažnja na repertoar je došla i nova “brzopotezna” dijeta, vjerovali ili ne – od kiselog kupusa i rasola!

Za najnoviju “blic” dijetu, kojom se za tri dana može skinuti tri kilograma kod nas barem nema problema. Sada u zimsko doba svuda se može nabaviti kiselo povrće, a mnogi ga kisele i sami kod kuće. Kiselo povrće je niskokalorična namirnica, pa je to idealno sredstvo za kuru mršavljenja. Uz pomoć kiselog povrća dnevno se može izgubiti kilogram težine i takvu dijetu s lakoćom možete sprovesti i održati, makar tokom zime.

Nju mogu koristiti samo oni sa zdravim želucem i zdravim crijevima. Naime, kiseli kupus čisti probavni trakt. Takvo djelovanje ima prirodna mliječna kiselina u kiselom povrću. Mliječna kiselina odvodi i vodu iz organizma pa otuda i efekt ove dijete, kojom će kilogrami naprosto iscuriti.

Kiselo povrće je, osim toga, bogato vitaminom C

Ova aktivna materija štiti odbrambene snage organizma i omogućava da se i tokom dijete ostane u punoj fizičkoj formi. Osim toga, takvom dijetalnom prehranom unosi se u organizam dovoljno i drugih korisnih stvari, kao što su vitamin B, kalcijum, fosfor, cink i željezo..
Jelovnik i raspored ove trodnevne dijete veoma je jednostavan i lako ostvariv.

Evo kako

Prvi dan – Najedite se kiselog povrća. Pojedite ga koliko možete, najbolje oko kilogram do kilogram i po. Od pića možete piti vodu, kafu ili čaj, jasno bez secera, sa zaslađivačem.
Drugi dan – Za užinu pojedite pola kilograma povrća, komadić hljeba i jedno tvrdo kuhano jaje. Za ručak ponovite isto, a u kiselo povrće stavite na kocke isječene jabuke. Za večeru stavite u povrće dva kuhana krompira, dodajte malo mlijeka i putera, malo luka i kima.
Treći dan – Zadnjeg dana dijete sve zajedno ponovite.

Ovakvu dijetu možete sprovesti samo jednom mjesečno. Napominjemo, dijeta je dovoljna za skidanje tri kilograma. Zato ako volite kiselu hranu, eto prilike da uživate i mršate, ali pazite da brzo ne povratite izgubljeno!

Izvor: ZdravaPriroda.com / zenstvena.com