Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

28.07.2017 u 13:23 | Ljepota

Kako izgledati ljepše, zavodljivije, samouvjerenije?

Advertisement

Nerijetko upadnemo u zamku da slijepo pratimo modne trendove ili ono što nose naše prijateljice, ili pak završimo sa brdom odjeće koju smo kupili na sniženjima koju na kraju ne nosimo. Koliko vam se puta desilo da i pored punog ormara odjeće na kraju “nemate” šta obući? Ili imate brdo stvari za obući, ali se ne osjećate komotno, lijepo, atraktivno ili “svoji” u njima?

moda sexy zavodnica ljepota

Vrijeme je da to privedete kraju!

Prvi korak je da napravite detox vašeg ormara i da izbacite van sve što niste nosili duže od godinu dana (ukoliko vam nije za dvanaest mjeseci zatrebalo, onda nije ni zaslužilo svoje mjesto).

Drugi korak je da počnete da kobinujete one odjevne predmete koje ste ostavili u ormaru koje ne nosite baš često, sa onima koje cčesto nosite (tako ćete odjednom dobiti “nove” odjevne kombinacije bez potrebe da idete u shopping).

Treći korak je da napravite opservaciju onih stvari koje ste ostavili u ormaru, kako biste uvidjeli koju to “grupu” odjevnih predmeta najviše nosite i šta vam to nedostaje u ormaru?

Na primjer, ukoliko vidite da imate najviše džinsa i udobnih vesti, a da ne nosite baš često suknje, ili volite da nosite samo kratke miniće i šorceve, a sve duge suknje i haljine ste odstranili van… onda naredni puta kada budete išli u shopping znate na šta će vrijediti da (ne) potrošite novac. Ukoliko ste izbacili mnogo odjevnih predmeta iz ormara jer su bili jarkih boja ili su bili neudobni, pa ih zbog toga niste često nosili, onda ćete znati na šta da ne bacate novac sljedeći puta kad se zateknete na sniženju!

Šta Vam to nedostaje u ormaru?

Nedostaje li vam neka haljina za posebnu priliku ili mala crna (ili crvena) haljina za sastanak? Zapišite šta vam nedostaje i kupite to prvom narednom prlikom kada odete u shopping?

Zamislite sebe kako izgledate u odjeći koju biste voljeli nositi

Kada ste utvrdili šta je to što volite da nosite i šta biste voljeli kupiti, napravite malu kreativnu vizualizaciju vašeg ormara u budućnosti. Napravite Pinterest ploču ili potražite neke zanimljive odjevne kombinacije na Instagram-u ili u vašem omiljenom modnom časopisu.

Na šta imate “fetiš”?

Pogledajte šta vas to privlači na tim odjevnim predmetima i zabilježite na papir koje to “kvalitete” biste voljeli da vaša odjeća ima (na primjer: udobna, lepršava, elegantna, brend-irana, ženstvena, graciozna, poslovna, decentna, mladalačka, sa printom, sa nekim zanimljivim natpisima, poput “GIRL BOSS” ili “NEODOLJIVA”).

Isto možete učiniti za cipele, torbe, nakit… jednom kada znate kakva vam se to odjeća sviđa, naredni puta ćete kupovati pametnije i tražiti manje.

Ne morate potrošiti brdo novaca da biste izgledali odlično!

Ukoliko si ne možete priuštiti sve brend-ove koji vam se sviđaju, pronađite neki odjevni predmet koji je sličan onome što biste voljeli nositi ili si dajte obećanje da ćete početi štedjeti za onaj “pravi”.

Mudro pravilo je da kombinujete jedan skup odjevni predmet sa nekim jeftinim ili “obične” džins traperice i košulju sa skupom torbom i cipelama. Ili neku jednostavnu haljinu sa elegantnom ogrlicom i famoznim cipelama.

Odaberite odjeću koja oslikava vašu ličnost!

Važno je da se vi osjećate dobro u odjeći koju nosite, jer ćete tako prštati od samopuzdanja i osjećati se dobro u svojoj koži!

Izvor: ZdravaPriroda.com / www.sretnazena.com