Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

05.10.2014 u 9:02 | Voće i povrće

Ovo su najbolje moguće namirnice za sve kojima je seks bitan

Advertisement

Poveznica između seksa i hrane nije izmišljotina. Razna istraživanja dokazala su da postoje namirnice koje igraju ulogu u povećanju libida te tako podupiru zdraviji seksualni život. Saznajte koje su to ‘čudesne’, ali pristupačne namirnice.

hranaisex

Jagode

Jagode su bogate antioksidansima koji su dobri za srce i arterije, čime se poboljšava cirkulacija koja je važna za kvalitetan seksualni život, kod muškaraca i kod žena. Jagode sadrže i C vitaim koji se povezuje s povećanjem broja sperme kod muškaraca. Ako umočite jagode u tamnu čokoladu koja sadrži metilksantin koji može aktivirati libido.

Avokado

Ovo super-voće bogato je E vitaminom, koji je antioksidans te vitaminom B6, koji potpomaže bolji dotok krvi i spriječava bolesti srca. Avokado je, također, izvor mononezasićenih masti, koje poboljšavaju cirkulaciju.

Bademi

Bademi sadrže bakar, željezo, cink i vitamin E te još mnogo vitamina i minerala koji su važni za seksualno zdravlje i reprodukciju. Cink pomaže pri izlučivanju seksualni hormona kod muškaraca i povećava libido. Ovi plodovi u sebi imaju i omega 3 masne kiseline koje su dobre za cirkulaciju.

Batat

Batat, ili slatki krumpir, bogat je kalijem, koji pomaže pri suzbijanju visokog tlaka, poremećajem koji se povezuje i sa erektilnom disfunkcijom. Slatki krumpiri bogati su i vitaminom A, za kojeg se smatra da pomaže pri borbi protiv neplodnosti.

Lubenica

Ovo popularne ljetno voće niskokalorično je, ali je visoko potencijatorima libida. Istraživanje provedeno u Teksasu pokazalo je da lipoken, citrulin i beta karoten iz lubenice opušta krvne žile i tako pospješuje seksualni nagon.

Izvor: ZdravaPriroda.com /