Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

14.08.2014 u 6:00 | Kako smršati, Ljepota, Zdravlje

20 Razloga zašto trebate piti više vode

Advertisement

Voda za vas organizam

Za vas smo priredili 20 razloga zašto je potrebno voditi računa o hidratizaciji tijela.

Čudesna tekućina

Iako je bezokusna i bezbojna, voda otapa više tvari nego bilo koje druge tekućine. U naše tijelo unosi sve potrebne minerale i hranjive tvari.

Regulira tijelesnu temperaturu

Svi znamo da je važno piti vodu ukoliko smo pregrijani, ali jeste li znali da je još važnije piti kada je vaše tijelo je hladno? Rizik od dehidracije je zapravo veći u hladnom vremenu, jer vaše tijelo radi više kako bi ostalo toplo. Voda regulira tjelesnu temperaturu ujedno dok ga i hidratizira.

Bolje ćete disati

Voda čuva tkiva u tijelu vlažnima na način da štiti vitalne organe, posebno naša pluća, jer ona moraju održavati zdravu razinu vlage. Neke novije studije čak su pokazale učinkovitost vode u liječenju astme.

Pijte što više

Zdrava osoba može popiti oko pet litara vode – ili 20 čaša vode – svaki dan, tako da je jasno ukoliko pijete 5-10 čaša vode to je tek kap u moru u odnosu na ono što vaše tijelo može izdržati.

I čovjek je voda

Gotovo 70% tijela odraslog čovjeka se sastoji od vode, što bi značilo da pospješujete aktivnosti u tijelu puneći ga vodom, odnosno opskrbljujući ga dovoljnom količinom.

Detoksirajte tijelo pomoću vode

Tijekom života unosimo mnoge toksine u tijelo. Možete ih se riješiti i bez skupocijenih pripravaka antioksidansa, umjesto njih pijte vodu a bolji učiniak možete postići ukoliko dodate malo limuna.

Razina šećera u krvi

Razina šećera u krvi igra veliku ulogu u zdravlju i dijeti. Možete ih kontrolirati uz pomoć vode ili svježeg voća kojemu je glavni sastojak voda i sadrži određenu količinu fruktoze.

Pobijedite prehladu

Kada imate prehladu važno je piti što više tekućine. Voda će vam pomoći u oporavku tijela i možda će vam čak i simptomi brže proći. Dobar znak da unosite dovoljno vode je prozirna mokraća.

Brz gubitak kilograma

Američko kemijska akademija je nedavno studijama pokazala da odrasli koji popiju dvije čaše vode prije svakog obroka, unesu u tijelo 75 do 90 manje kalorija po obroku.

Olakšajte si probavu

Uz sve negativne posljedice koje može donjeti nedovoljan unos tekućine, zatvor može biti jedna od nuspojava. Konzumiranje vode je potrebno probavi, a ukoliko patite od zatvora, možete biti sigurni da pijete nedovoljno vode. Za tu tegobu, savjetujemo i gaziranu vodu.

Pobijedite lošu volju

Jeste li znali da je dehidracija povezana sa depresijom i osjećajima?

Snaga uma

Ne možete se dovoljno usredotočiti? Uzrok je dehidracija tijela. Ukoliko je dehidracija dužeg peioda, možete izazvati smetnje u funkcijama mozga.

Zbogom glavobolji

Ukoliko patite od čestih glavobolja, dehidracija može biti uzrok tomu. Osobe koje ne konzumiraju dovoljno vode su podložniji glavoboljama i drugim boljkama.

Smanjite crvenilo i mrlje na koži

Ako težite bezprijekornoj koži bez mrlja, unos vode nevjerovatno pomaže. Uz dovoljno vode u tijelu, razvoj bakterijea na koži lica je spriječen.

Pobijedite bolesti

Voda pomaže u zaštiti stanica i poboljšava cjelokupno zdravlje. Pravilna hidratacija je prevencija od raka do emocionalnih poremećaja.

Zdravi mišići

Ukoliko unosite dovoljno vode, zglobovi i mišići neće biti skloni lakšim ozljedama jer su vlažniji i gipki. Time sprječavate ugnuća i upale mišića.

Svježi i odmorni pomoću vode

Velika je vjerovatnost da ćete osjetiti umor ukoliko je vaše tijelo dehidrirano, jer organi moraju raditi da bi krv bila opskrbljena kisikom. Prekočite šalicu kave i zamijenite čašom vode ili limunade!

Izvor mladosti

Eliksir mladosti je voda! Koža će se hidratizirati i izgledati blistavo i besprijekorno ako si osigurate dovoljno vode. Proces starenja povezan je gubitkom vode u tijelu, može se reći da se tkivo isušuje, ali dovoljnim unosom vode može se proces usporiti!

Voda kao saveznik

Nakon zasitnog obroka, najčešće nastupa umor i mnogi se odmaraju uz mali spavanac. Tijelo se umara jer u naponu da probavi obrok, a voda nek vam bude saveznik protiv umora!

Poteškoće u spavaćoj sobi

Mnoge poteškoće koje se odražavaju na seksualni život, u uskoj su poveznosti sa vlažnosti. Potaknite zdravi seksualni život tekućinom!

Izvor: ZdravaPriroda.com / kakosmrsaviti.net