Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

31.08.2014 u 6:01 | Kako smršati, Voće i povrće, Zdravlje

3 napitka od banane koji tope masne naslage

Advertisement

Banana napitak

Rešite se sala sa stomaka i struka pomoću ukusnih napitaka.

Uprkos ustaljenim mišljenjima kako bananu treba izbegavati ukoliko želite izgubiti kilograme ona je jedno od najpoželjnijih sastojaka dijetalnih napitaka i to upravo zahvaljujući kalijumu koji rešava višak vode u telu i vlaknima koji ubrzavaju metabolizam čineći u saradnji s drugim otapalicama masti poput lana i spanaća pravu invaziju na nepoželjno salo na stomaku i struku.

Osim toga, prirodni šećeri fruktoza, saharoza i glukoza odličan su izvor energije za naše telo, pa konzumirajući bananu eliminišemo lažne osećaje gladi koji nas često dovode do zabranjenih zalogajčića koji su uzročnici masnih jastučića, dok su vlakna kojima banana obiluje ključni u ubrzavanju metabolizma.

Bananu koristimo u dijetalnim napicima kao bazu kojoj dodajemo prirodne”neprijatelje” masti poput lanenih semenki, bobičastog voća i spanaća koji između ostalog obezbeđuju našem telu sve potrebne vitamine i minerale.

Banana napitak s lanenim semenkama

Sastojci

1 banana
1 pomorandža
2 čajne kašičice surutke
2 čajne kašičice lanenih semenki

Banana s bobičastim voćem

Sastojci

1 banana
1 šoljica bobičastog voća (borovnica, malina, brusnica)
1 čajna kašičica meda
1 čajna kašičica rendanog đumbira
pola šoljice mlake vode

Banana napitak sa spanaćem

Sastojci

1 banana
200 g opranog svežeg spanaća
pola šoljice jogurta s manjim procentom masnoće
trećina šoljice zobenih pahuljica
1 čajna kašičica meda

Priprema ovih napitaka ista je za sve vrste, samo je potrebno sastojke ubaciti u blender i izmiksati. Ove dijetalne, ali pre svega zdrave napitke možete konzumirati kao međuobrok ili večeru, iako najbolji učinak na telo imaju ujutro za doručak jer tada organizam najbolje apsorbuje i prepoznaje sastojke koji će u ovom slučaju napraviti pravu invaziju na vaše masne naslage nataložene oko struka.

Izvor: ZdravaPriroda.com / stvarukusa.rs