Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

22.08.2014 u 6:02 | Biljke, Voće i povrće, Zdravlje

Advertisement

Prirodni sirup

U masnoće u krvi ubrajaju se kolesterol i trigliceridi. Bez njih, život bi bio nezamisliv, ali ako se one nalaze u povišenim koncentracijama u krvi onda postaju jednim od rizičnih čimbenika za razvoj kardiovaskularnih bolesti. Važno je naglasiti da su one promjenljivi rizični čimbenik, pa je na njih moguće utjecati promjenama životnih navika (zdravija prehrana, prestanak pušenja, tjelovježba…). Preporučena vrijednost ukupnoga kolesterola trebala bi biti manja od 5,0 mmol/L, a vrijednost LDL-kolesterola manja od 3,0 mmol/L.

Zbog ubrzanog načina života i nepravilne prehrane puno ljudi ima problema s povišenim kolesterolom u krvi. Kako biste ga normalizirali pokušajte s ovim prirodnim lijekom.

Potrebni sastojci

1 kg limuna
5-6 vezica peršina
3 l vode
1 kesica sode bikarbone

Postupak

Limune operite u hladnoj vodi te ga zatim potopite u vruću vodu i dodajte 1 kesicu sode bikarbone. Ostavite da stoji oko sat vremena.nPeršin zajedno sa stabljikom isjeckajte na sitne komadiće. Limun zajedno sa korom također isjeckajte na sitno. Tako isjeckani peršin i limun staviti u lonac i dodajte 3 litre vode. Kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete oko 1,5 litru sirupa (2-3 sata). Sirup možete procijediti. Pije se svako jutro, na prazan stomak, a mjera je jedna puna čašica za liker. Mjera je dovoljna za 15 dana, ako se pije svako jutro.

Izvor: ZdravaPriroda.com / atma.hr