Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

02.08.2014 u 17:21 | Ljepota, Zdravlje

7 grešaka koje sigurno činite dok brijete noge

Advertisement

Depilacija nogu

Premda vam je brijanje dlačica na nogama možda ritual, jeste li sigurni da sve radite ispravno? Otkrivamo vam stvari koje ne biste trebali činiti, a budete li se pridržavali savjeta koža na nogama će vam biti glatka, podatna i savršeno obrijana.

Počinjete s brijanjem čim uđete u kadu

Stručnjaci savjetuju da pod vodom ipak provedete oko 15 minuta, prije nego što počnete s brijanjem jer će to omekšati dlake i otvoriti folikule. Međutim, ne valja ni pretjerivati s namakanjem jer će se koža smežurati, pa nećete moći temeljito obrijati noge.

Noge brijete ujutro

Bolje je navečer prije spavanja. Noge blago otiču dok spavate i to može dovesti do toga da se dlačice povuku dublje u folikulu. Zato kad se noge obriju prije spavanja mogu duže ostati glatke.

Brijanje ‘na suho’

Bez obzira na to koliko vam se žuri, nemojte to činiti. Nanesite na noge pjenu s hidratantnim sastojkom jer će tako britvica lakše kliziti, a vi ćete izbjeći ogrebotine i mogućnost da se porežete. U slučaju krajnje nužde, čak i pjena koju koristite za kosu će dobro poslužiti.

Koristite britvicu s jednim žiletom

To je u redu, s vremena na vrijeme. No, za svakodnevno korištenje stručnjaci preporučuju britvicu sa četiri ili pet oštrica. Rezultat će biti glatka koža, a ‘probit’ će se i do teško dostupnih mjesta poput koljena i gležnjeva.

Ne mijenjate britvicu dovoljno često

Britvica neće biti učinkovita ukoliko je ne zamijenite na prvi znak tuposti. Preporučeni rok trajanja je između pet do 10 brijanja. Stara i iskorištena britvica može uzrokovati oštećenja kože i crvenilo, pa postoji opasnost od nakupljanja bakterija, što može uzrokovati infekcije.

Brijanje u pravcu suprotnom od rasta dlaka

U prvom potezu isključivo brijte noge prema dolje, u pravcu rasta dlaka, a ako imate osjetljivu kožu nemojte ih uopće brijati prema gore, odnosno suprotno od pravca rasta dlaka. Dok brijanje prema gore može dublje ukloniti dlaku, to također povećava mogućnost da se porežete ili da se koža inficira i iziritira. U slučaju da su vam dlačice kraće i da ste dobro ugrijali i namazali kožu, brijanje suprotno od smjera rasta dlačica mnogo je sigurnije.

Koristite partnerovu britvicu

Britvice namijenjene muškoj bradi i licu nisu toliko učinkovite za žensku kožu. Stoga se držite britvica koje su namijenje ženama.

Izvor: ZdravaPriroda.com / mojezdravlje.ba