Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

03.08.2014 u 17:25 | Zdravlje

Četiri jednostavna i učinkovita načina da se riješite stravične zubobolje

Advertisement

Zubobolja

Postoji li uopće osoba koja barem jednom u životu nije doživjela sve strahote koje može uzrokovati zubobolja? Otkrivamo vam nekoliko načina kojima možete ublažiti bol dok ne stignete do svog stomatologa.

Led

Jedan od najjednostavnijih i najučinkovitijih domaćih tretmana protiv zubobolje je led. Nekoliko kockica leda umotajte u kuhinjsku krpu, i prislonite uz lice na mjestu gdje vas boli zub. Led će pomoći umrtviti zubni živac, a time i bol. Ova metoda pomoći će i kod otečenosti.

Zdrobite Aspirin

Tableticu smrvite tako da nastane prah. Potom ga prstom nanesite na bolni zub. Ukoliko je puknut, vodite računa da prah dospije u sve pukotine krnjeg zuba. Nakon 20 do 30 minuta trebali biste osjetiti olakšanje.

Alkohol

Pijenje alkoholnih napitaka neće pomoći, ali gutljaj alkoholnog pića kojeg ćete zadržati u ustima, odnosno na bolnom zubu, moglo bi olakšati situaciju. U tom slučaju preporučuju se žestoka pića. Alkohol će umrtviti bol dok ne stignete do stomatologa.

Slana voda

Žličicu kuhinjske soli pomiješajte u čaši tople vode dok se potpuno ne rastopi. Otpijte gutljaj i mućkajte ga u ustima minutu ili dvije, a potom ispljunite. Ponavljajte postupak sve dok ne ispraznite čašu.

Izvor: ZdravaPriroda.com / mojezdravlje.ba