Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

14.03.2015 u 9:12 | Ljepota, Recepti, Zdravlje

Evo kako da se oslobodite DLAČICA NA LICU zauvek! (RECEPT SA BLISKOG ISTOKA)

Advertisement

Mnogo žena ima problema sa dlačicama na licu, bilo da su u pitanju nausnice, malje uz uho ili liniju vilice, kao i dlačice na bradi. Problem klasične depilacije kada je u pitanju osetljiv deo kao što je lice jeste pojava akni i crvenila.

Uklonite dlačice

Što je od svega najgore, dlačice se uvek vraćaju, ponekad iste, ponekad još jače ili slabije, ali za to postoji potpuno prirodno rešenje, koje žene sa Bliskog istoka koriste vekovima.

Sve što vam treba jeste kurkuma, brašno od leblebija i malo mleka ili jogurta.

Kurkuma dubinski čisti kožu, uklanja mrtve ćelije i druge nečistoće sa površine kože, podstiče rad limfnih žlezda ipovršinsku cirkulaciju krvi, a zbog svog protivupalnog dejstva, ona ublažava akne, pojačava sjaj i prirodnu pH vrednost kože.

Recept sa Bliskog istoka za uklanjanje dlačica sa lica

Sastojci

2 kašike brašna od leblebija, 1 kašičica kurkume, mleka ili jogurta po potrebi.

Kurkumu možete naći u svakom bolje snabdevenom supermarketu ili prodavnici zdrave hrane, a brašno od leblebija možete napraviti sami – u dobrom mlinu za kafu sameljite leblebije ili ga kupite u prodavnici zdrave hrane.

Priprema

Pomešajte kurkumu i brašno od leblebija u posudici i u to sipajte malo mleka ili jogurta, koliko je potrebno da se sastojci sjedine, a vi dobijete gustu smesu.

Nanesite je na željenu zonu u smeru rasta dlačica i ostavite oko 20 minuta, odnosno dok se ne sasuši. Istrljajte čistom pamučnom tkaninom ili četkicom umočenom u mlaku vodu i isperite.

Napomene

Imajte na umu žutu boju kurkume, koja će dati lep ton licu, ali nakon tretmana potrebno je dobro isprati lice. Tretirana zona će možda biti malo crvena, ali će to brzo splasnuti zbog protivupalnog svojstva moćne kurkume.

Ovaj tretman treba ponoviti 3-4 puta nedeljno kroz mesec dana, a rezultat je fenomenalan – dlačice se maksimalno proređuju, istanjuju i posvetljuju, a na kraju i trajno nestaju.

Izvor: ZdravaPriroda.com / balkanspress.com