Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

23.01.2014 u 15:17 | Voće i povrće, Zdravlje

Hrana koju trebate izbjegavati jesti noću

Advertisement

Hrana koju trebate izbjegavati nocuMi vam donosimo neke namirnice koje vam mogu pokvariti san. Pitate se kako? Pa, neke namirnice stvaraju kiselost što vodi do stomačnih iritacija. Stoga, biste ih trebali izbjegavati. Pogledajte koje su to namirnice…

Voće

Trebali biste izbjegavati voće noću. Voće sadrži mnoge kiseline i sokove koji mogu stvoriti želučane probleme. Ono što je najvažnije, trebali bi izbjegavate agrume poput grožđa, narandže, ananasa i bobičastog voća. Ovi plodovi imaju kiseline koje mogu stvoriti probleme sa žuči. Najbolje vrijeme za jesti voća je odne. Od 11:00-16:00 možete jesti plodove, jer ih lako možete probaviti. Izbjegavajte jesti voće na prazan želudac.

Pizza

Ako ste gladni i žele jesti talijansku hranu, razmislite ponovo. Pizze su punjene sa začinima, umakom od rajčica i sirom koji mogu ugroziti proces probave. Oni su site i mogu biti previše teške za želudac. To usporava probavu i dovodi do debljanja. Puna sira, pizza je hrana koju treba izbjegavati noću.

Žitarice

Ovo je najbolja hrana koja može poslužiti za doručak. Noću, pogotovo za večeru, izbjegavajte žitarice. Nemojte misliti da žitarice mogu pomoći u mršavljenju. To je zato što su žitarice bogate šećerom i ugljikohidratima koji mogu uticati na debljanje. Ako odete spavati odmah nakon što ste pojeli žitarice, masne naslage će rasti u vašem tijelu. To je razlog zašto žitarice trebate jesti za doručak. Trčanje i hodanje u toku dana sagorijeva ugljikohidrate. Preferirajte cjelovite žitarice žitarice i pomiješajte ih s medom. Umjetni zaslađivači mogu samo povećati razinu šećera u krvi i tjelesnu težinu.

Crveno meso

Ako dođete u iskušenje da jedete sočnu mesnu šniclu, vi ćete sigurno zavšiti pretpavajući se. Što će se dogoditi nakon toga? Vi ćete sigurno otkopčati jedno dugme na vašim pantolama. Izbjegavajte teške večere i vodite s eonom izrekom da doručkujete kao kralj, a večerajte kao kralj.

Bomboni

Pojesti nešto slatko nakon obroka je dobra stvar, ali to trebate izbjegavati raditi navečer. Bomboni su s umjetnim zaslađivačima mogu povećati razinu šećera u krvi.

Ovo je nekoliko namirnica koje biste trebali izbjegavati noću. Uvijek jedite večeru 3-4 sata prije odlaska na spavanje. To pomaže da probavite hranu. Odlazak na spavanje s teškim želucem može biti štetno za vaše zdravlje i spavanje. Da bi imali dubok i miran san, izbjegavajte ove namirnice u kasnim satima.

Izvor: ZdravaPriroda.com / ljepota.ba