Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

06.11.2013 u 18:00 | Ljepota, Zdravlje

Kakao poboljšava memoriju i omekšava kožu

Advertisement

Kakao

Ako svaki dan piju kakao starije osobe mogu poboljšati zdravlje i rad mozga. Ovo je rezulat istraživanja gdje su 60 osoba sa prosječnom starošću od 73 godine pile dvije šolje kakaa dnevno. Studija je pokazala da im je nakon ovog zaslađivanja krv brže proticala do mozga. Ispitanici su nakon ispijanja kakaa bili uspješniji i na memorijskim testovima.

Ova biljka braon boje pravi je eliksir zdravlja. Pozitivno dejstvo flavanola u kakau utiče na bolje pamćenje. Opčinjenost ovim čokoladnim napitkom potiče još od španskih kolonizatora, i od tada je vjekovima jedno od omiljenih pića, kojima se pridaju ljekovita svojstva.

Ako ste konstantno umorni i isrcpljeni uzmite svoju dnevnu dozu kakaa. Ovim slatkim pićem možete se izboriti i sa bolovima i smanjenim apetitom. Postoje čak i tvrdnje britanskih naučnika da je kakao dobro sredstvo protiv gubitka kose.

Za sve dame posebno se preporučuje uživanje u ovo magičnom napitku. Žene koje svakodnevno piju šolju kakaa imaju nježniju i vlažniju kožu, otporniju na sunčeve zrake.

Od davnina je poznato da je kakao i snažan afrodizijak. Zato, iznendaite partnera šoljom toplog napitka, koji će raspaliti strasti.

Izvor: ZdravaPriroda.com / stil.kurir-info.rs