Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

16.09.2017 u 6:48 | Recepti, Zdravlje

Kako se liječi rak debelog crijeva biljem i travama?

Advertisement

Pisali smo o raku debelog crijeva, pa ukoliko već niste, pročitajte na tu temu.

Luk

Kako je riječ o jako teškom oboljenju, koje na žalost nije rijetkost, svakako se bolje upoznajte sa tom bolešću. Postoje mnoge metode liječenja raka debelog crijeva, a ovim putem ćemo se usredotočiti na prirodne.

Blagotvorni luk protiv raka

Bijeli, crveni i crni luk jako su efikasni u prevenciji raka debelog crijeva, zahvaljujući protuupalnom djelovanju. Prilikom sječenja ili žvakanja luka oslobađaju se organo-sulfurske tvari koje imaju antikancerogeno djelovanje. Glavica bijelog luka dnevno dovoljna je da se prevenira ova opaka bolest. Sa druge strane, crveni luk bogat je kvercetinom i antocijaninom, moćnim antioksidansom koji se obično nalazi u crvenom bobičastom voću, peršinu i origanu, a osim raka prevenira i kardiovaskularne bolesti.

Moćno laneno sjeme kao prevencija

Žuto ili braon boje, laneno sjeme bogato je proteinima, omega-3 masnim kiselinama, nezamjenljivim biljnim vlaknima, mineralima i vitaminima. Redovno konzumiranje ovog sjemena potaknuti će čišćenje debelog crijeva, eliminirajući tako štetne materije koje su se nakupile u njemu. Prevenira nastanak polipa i održava dobro zdravlje debelog crijeva, a zahvaljujući antioksidansu ligninu prevenira rak debelog crijeva i ne samo njega već i drugih organa.

Za karcinom debelog crijeva pomaže i zeleni čaj

Ovaj čaj efikasan je u borbi protiv mnogih oblika karcinoma, uključujući i rak debelog crijeva. Istraživanja sprovedena na pacovima pokazala su da polifenol E koji sadrži ovaj napitak sprečava širenje raka i razmnožavanje malignih stanica. Grupi pacova koji su svakodnevno konzumirali zeleni čaj tumori su se smanjili i do 80%. Preporučena doza za ljude je 4-6 šalica čaja dnevno.

Kurkuma kao univerzalni lijek

Ukoliko na kuhinjskoj polici još nemate kurkumu, trebalo bi da nabavite ovaj izuzetan začin, koji je poznat i kao univerzalni i prirodni lijek za rak debelog crijeva. Efikasna u prevenciji i liječenju mnogih bolesti, kurkuma je odličan borac i protiv raka debelog crijeva. Naime, kurkumin iz ove biljke djeluje kao antioksidans i ima protuupalno djelovanje. Uništava stanice raka, sprječava snabdijevanje tumora krvlju koja im je potrebna za opstanak, a pritom ne oštećuje zdrave stanice u našem tijelu.

Za liječenje karcinoma pomažu i brojne ljekovite trave

Sladić se koristi u prevenciji, ali i liječenju raka debelog crijeva. Usporava aktivnost enzima koji blokiraju djelovanje spojeva značajnih ne samo za prevenciju tumora, već i sprečavanje njihovog rasta i razvoja. Istraživanja su pokazala da upotreba sladića ne izaziva neželjena djelovanja.

Maslačak je također dobar, jer novija istraživanja pokazuju da se čajem od maslačka mogu uništiti stanice zahvaćene karcinomom, a da se tijekom uništavanja ne inficira nijedna zdrava stanica. U prevenciji i liječenju raka debelog crijeva pomažu crni kumin, hajdučka trava, matičnjak, dimnjača, žalfija, nana, rastavić, kantarion i bijeli sljez, s tim što se za rak debelog crijeva obično koriste čajne mješavine koje sadrže i po nekoliko spomenutih biljaka. Sa druge strane, mlječika djeluje kao laksativ, pa se preporučuje za prirodni klistir.

Izvor: ZdravaPriroda.com / www.kakolijeciti.com