Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

22.08.2017 u 14:52 | Voće i povrće, Zdravlje

Kupusom protiv glavobolje

Advertisement

Ne morate odmah da posežete za tabletama kada vas zaboli glava ili vas ukoče leđa. Za otklanjanje lakših tegoba stručnjaci za alternativnu medicinu preporučuju primjenu ljekovitih namirnica.

Kupus

Obloge od svježeg kupusa pravi su prirodni “preparat” protiv glavobolje. Stavite nekoliko listova kupusa u rernu da smekšaju i ugriju se, pa njima oblažite glavu tri puta na dan, sve dok bol ne prođe. U slučaju opekotina možete da narendate sirov krompir i kao oblogu stavite na bolno mjesto.

Obloge možete da napravite i od hladnog mlijeka koje istovremeno sprečava i pojavu plikova. Jednako djelotvorno je i laneno ulje, dovoljno je da komadić vate natopite uljem i da namažete opekotinu. Zob pomaže u slučaju upale zglobova i išijasa. Na bolna mjesta možete da stavljate obloge od kuvane vruće zobi, koje bi trebalo da mijenjate na četiri sata. Ili, ako vam više odgovara, napravite ljekovit čaj. Kašičicu zobi kuvajte dva do tri minuta u dva decilitra vode, potom procijedite i pijte nekoliko puta u toku dana po jednu šoljicu.

Izvor: ZdravaPriroda.com / www.nezavisne.com