Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

08.06.2014 u 10:00 | Biljke, Zdravlje

Liječenje upale sluznice kod žena – Bijelo pranje

Advertisement

Liječenje bijelog pranja kod ženaBijelo pranje – Kako ga liječiti prirodnim lijekovima?

Naime, bijelo pranje je upala na području sluznice vagine. Kao i svaku upalu, pa i ovu, treba adekvatno i temeljito liječiti. Bijelo pranje je dosta česta pojava kod žena, a također i jako neugodna. Javlja se zbog raznih upala maternice, nekih poznatih gljivičnih oboljenja, stresa ili u nekim slučajevima kao reakcija na neki lijek.

Kako smo već spomenuli, bijelo pranje je upala na području sluznice vagine. Dakle, na bijelo pranje gledamo kao na upalu, pa je jako važno na taj način i pristupiti u toku liječenja. Bijelo pranje može upozoriti na povećan broj štetnih bakterija na području sluznice vagine. Ta neravnoteža dovodi do smanjenja količine mliječne kiseline na području sluznice vagine, što dalje dovodi do porasta broja štetnih bakterija. Sve se to u konačnici manifestira kao iscjedak iz vagine, koji nazivamo bijelo pranje.

Kako liječiti bijelo pranje pomoću ljekovitog bilja?

Bijelo pranje, ili iscjedak možete liječiti uz pomoć čaja od lista bršljana i hrastove kore. Čaj pripremate na način da po tri žlice lista bršljana i hrastove kore, te po jednu žlicu preslice i lista breze, zajedno sa dvije žlice kamilice kuhate pet minuta u jednoj litri ključale vode.

Ovaj čaj se pije dva puta dnevno po jednu manju šalicu. Istim ovim čajem potrebno je i ispirati područje infekcije.

Za liječenje bijelog pranja dobro je i maslinovo ulje

Infekciju možete liječiti i uz pomoć maslinovog ulja i nevena. Slijedite recept: U staklenku od 1kg stavite cvjetova nevena koliko stane. Nakon toga nadolijte maslinovog ulja sve do vrha staklenke, da cvjetovi nevena budu sasvim uronjeni u ulju. Pustite staklenku da odstoji par dana na toplom i sunčanom mjestu. Važno je da ulje koje koristite bude prirodno i bez ikakvog konzervansa. U slučaju da nemate cvjetove nevena, tada možete koristiti cvjetove kantariona. Ovako pripremljen prirodni lijek nanosite u maternicu prije spavanja.

Izvor: ZdravaPriroda.com / biljke-kao-lijek.blogspot.com