Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

15.10.2015 u 10:52 | Voće i povrće, Zdravlje

Ljekoviti kvas od cvekle za čišćenje organizma

Advertisement

Kvas od cvekle je vrlo koristan, sadrži komponente koje aktiviraju rad jetre, bubrega i crijeva. Rezultati nekih medicinskih istraživanja pokazuju da konzumiranje kvasa od cvekle sprječava razvoj malignih tumora, čisti jetru, organizam od toksina i drugih otpada otklanja opstipaciju i druge probleme s crijevima.

Cvekla

Ruska tradicionalna medicina smatra kvas od cvekle najboljim nemedicinskim lijekom za hipertenziju, jer normalizira krvni tlak na duži vremenski period, koristan je kod ateroskleroze.

Za pripremu ljekovitog kvasa od cvekle biće potrebno

– Staklena tegla od 3 litre (još bolji je glineni sud, ako imate)


– 700 gr cvekle (otprilike 3 svježe cvekle srednje veličine)
– 2 žlice brašna
– 200 gr šećera
– 100 gr suhog grožđa

Priprema: Svježu opranu cveklu narežite na kockice ili tanke kriškice i složite ih u čistu staklenku. Dodajte grožđice,2 žlice brašna i 200 gr šećera. Teglu napunitehladnom prokuhanom vodom i promiješajte. Zatim je pritvorite plastičnim poklopcem ili još bolje umotajte duplom gazom (da kvas “diše”) i ostavite natoplom mjestu 6-7 dana da fermentira.

Dva puta dnevno miješajte sadržaj tegle i po potrebi skidajte pjenu. Nakon 7 dana smesuprocedite kroz gazu i dobićete kvas od cvekle. Pijte po 3-4 jušne žlice 3 puta dnevno prije obroka. Kvas čuvajte u hladnjaku.

Popijte sav kvas i na tome se završava prva kura čišćenja jetre. Napravite pauzu od 3 mjeseca i ponoviti tretman. Opet pauza 3 mjeseca i tretman ponovite treći put.Nakon godinu dana vaša jetra biće potpuno čista!
Prilikom čišćenja mogu krenu pijesak i sitni kamenčići iz bubrega, a inače ovaj kvas od cvekle vrlo dobro čisti jetru i bubrege.

Ovu metodu primjenjuju liječnici u nekim bolnicama u Kijevu i Lugansku, jer je pokazala odlične rezultate ne samo za čišćenje jetre, nego i cijelog organizma, i kao odlično sredstvo za hipertenziju i aterosklerozu.

Postoje i kontraindikacije: Kvas nije preporučljiv za osobe koje imaju bolesne bubrege, probleme sa gastrointestinalnim traktom u akutnoj fazi i gihtom (podagri). U ovom slučaju neophodna je konzultacija liječnika. Morate biti oprezni ako imate nizak tlak.

Izvor: ZdravaPriroda.com / zenstvena.com