Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

25.07.2016 u 9:11 | Ljepota, Zdravlje

Održite predivan i lijep bakreni ten nakon sunčanja

Advertisement

Tijekom boravka na plaži naša koža pod dejstvom sunca postaje tamnija, ali nažalost, preplanula boja nije dugog trajanja. Kako biste održali ten koji ste njegovali tijekom ljetovanja poštujte trikova na koje ukazuju dermatolozi, a koji su se pokazali kao djelotvorni.

Ljepota

HRANITE KOŽU VITAMINOM A

Kako koža postaje suha pod utjecajem sunčevih zraka, ona vapi za vitaminom A. Spolja je možete mazati uljima, mlijekom ili kremama koja sadrže ovaj dragocjeni vitamin, ali je možete hraniti i iznutra tabletama vitamina A koje možete kupiti u ljekarnama.

HIDRATACIJA KOŽE ŠTO ČEŠĆE

Hidratiziranje i zaštita kože adekvatnim preparatima obvezni su prije kupanja u moru ili bazenu. Koža se poslije kupanja naročito isušuje, što znači zbogom i preplanulom tenu.Hidriranje će vam pomoći da boju dulje zadržati na koži.

IZBJEGAVAJTE SAUNU I AGRESIVNE PILINGE ZA TIJELO

Ukoliko često posjećujete saunu, pričekajte malo prije nego što se istuširate jer se boja bolje spira sa naparen kože. Izbjegavajte agresivne pilinge za tijelo, također, jer oni proizvode sličan učinak kao i sauna.

KORISTITI STARE NARODNE RECEPTE

Jedan od najčešće korištenih trikova jeste kupanje u kavi. Ubacite nekoliko žlica kave ili čaja u kupku, kako biste zadržali divan bakreni ten. Možete napraviti i masku za lice od oljuštenog, izgnječenog paradajza, kojem ćete dodati po kašiku ulja i mlijeka. Nanesite blagotvornu smjesu na lice, držite je 15-20 minuta i onda je sperite pljuskajući se naizmjenično hladnom i toplom vodom. I naravno, unosite dovoljno tekućine, prije svega vode.

Izvor: ZdravaPriroda.com / zenstvena.com