Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

19.11.2018 u 6:17 | Zdravlje

Seks skida kilograme, poboljšava rad štitnjače i uklanja rak, a nećete vjerovati što još radi!

Advertisement

Kad se upustimo u uzbudljiv i nevjerojatno dobar seks, on našem zdravlju donosi brojne koristi. Aktivan seksualni život pomaže nam primjerice da ostvarimo zdravu težinu. Da, seks troši kalorije, ali čini još više od toga, fizički i emocionalno vas hrani na načine koji prirodno reguliraju i obuzdavaju apetit, istodobno ubrzavajući metabolizam i uravnotežujući hormone.

Seks zamjenjuje emocionalno jedenje onime za čime ste vjerojatno zapravo žudjeli: fizičkim kontaktom, utjehom, povezanošću. Seks nam izoštrava osjetila i potiče bolje raspoloženje zapljuskujući nas endorfinima koji smanjuju bol i povećavaju osjećaj zadovoljstva, a u velikim količinama dovode i do euforije.

Seks nas također održava gipkima, oblikuje mišiće pa čak pridonosi zdravlju štitnjače. Koristan je za srce i cirkulaciju, a sigurno ste primijetili i kako poslije seksa imate prekrasan ten. Ali to nije sve. Dobar je za oralno zdravlje jer često ljubljenje održava priliv sline što sprječava propadanje zuba i pospješuje probavu. Također ublažava bol i upale, jača imunosni sustav i pomaže nam da bolje spavamo. Neki znanstvenici tvrde da se u muškaraca čak može suprotstaviti raku. Naime, studije su pokazale da su muškarci koji često ejakuliraju manje skloni raku prostate kasnije u životu. Da, zdrav seksualni život kamen je temeljac općeg zdravlja.

Izvor: ZdravaPriroda.com / dnevno.hr