Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

27.08.2014 u 6:05 | Zdravlje

Školjkama, češnjakom i suncokretom protiv opake epidemije

Advertisement

Morski plodovi

Nezdrava hrana, voda i zrak te loše navike poput pušenja, uzimanja droge i većih količina aklkohola utječu na reproduktivnu sposobnost do te mjere da se već može govoriti o pravoj epidemiji.

Prema podacia Svjetske zdravstene organizacije, svaki peti bračni par je neplodan ili ‘neplodan’, već ovisno o liječenju ili tek nekim promjenama životnih navika. U proteklih desetak godina opaža se osim ženske neplodnosti i muška.

Dijagnostički je utvrđeno više različitih oblika muške neplodnosti od erektilne disfunkcije, malog broja spemija, njihove slabe pokretljivosti do ozbiljnih mutacija poput stvaranja dvoglavih spermija. Kada je riječ o malom broju spermija ili malom broju pokretljivih spermija, službena zapadna medicina najčešće preporučuje inseminaciju. Iz ejakulata se izdvajajaju pokretljivi spermiji i ubrizgavaju ženi direktno u maternicu. No, uspješnost ove metode pomognute oplodnje je manja od 20%.

Radi toga se mnogi s pravom pitaju što može ponuditi priroda, mi bi rekli Bog kroz prirodu koju je stvorio čovjeku na korist. Još prije više od pet tisuća godina (koliko je prema procjenama stara Zemlja i svijet – kreacionistički pirstup), tj. kad nije bilo zagađenja pesticidima, Bog je stvorio lijek za brojne slučajeve muške neplodnosti. Jedna vrlo učinkovita tvar je selen, izvrstan antioksidans koji nalazimo u moru: ribi i školjkama te pšenici, suncokretu i bijelom luku.

Ponekad su liječnici a da to nisu znali objasniti parovima predlagali promjenu podneblja, što se pokazalo učinkovito. Očito je promjena okruženja često dobrodošla mnogima naročito za smanjenje količine stresa ali i radi promjene prehrambenih navika. Tako je jedan ‘neplodni’ par iz Slavonije otišao živjeti u Dalmaciju. Ubrzo su postali roditelji i to čak trojice sinova. Očito je bila riječ o muškoj neplodnosti koja je lako izliječena selenom, u ovom slučaju osiguranom iz mediteranske prehrane.

Osim ovih uzroka, postoje kako to medicina kaže idiopatski – nejasni, nedefinirani, a koji se u pastoralu lako mogu dijagnosticirati kao duhovni ili duhovno-psihološki pa se osim prehrambenih i životnih navika neplodnim parovima preporuča osobno obraćenje Bogu te aktivni i molitveni i sakramentalni život. Brojni su primjeri ozdravljenja od neplodnosti kad su parovi napravili neke od ovih jednostavnih koraka o kojima im u klinikama za liječenje neplodnosti nije rečeno niti riječi. Bog je gospodar života. On zna koga i kada želi poslati na svijet a ljudi su ti koji najčešće nešto žele ali pri tome i rade otpore.

Imate li problem s neplodnošću, zaključak bi bio: Ne In vitro, ne inseminacija, već zavirite u Božju prirodu, uzmite najbolje od nje uz povratak Bogu svim svojim srcem, čitavim bićem i rezultati neće izostati.

Izvor: ZdravaPriroda.com / haber.ba