Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

12.02.2017 u 12:12 | Ljepota, Zdravlje

Soda bikarbona za lice – recept protiv akni i za čišćenje lica

Advertisement

Čišćenje lica je jedan od bitnijih svakodnevnih rituala njege kože. Umjesto da trošite novce na skupe preparate za čišćenje lica, pokušajte sa samo dva sastojka koja već imate kod kuće – soda bikarbona i kokosovo ulje!

MASKA ZA LICE

Ne samo da su ove dvije namirnice danas široko dostupne, one su također vrlo učinkovite u liječenju problematične kože. Za razliku od današnjih preparata za njegu lica, ove dvije namirnice ne sadrže razne toksine i kemikalije te su sasvim sigurne za primjenu.

Soda bikarboba i kokosovo ulje zajedno jako dobro sudjeluju u liječenju akni, crvenila i ožiljaka, te uklanjaju višak prljavštine i mrtve stanice na površini kože. Miješanjem ovih dviju namirnica možete dobiti uistinu iznenađujuće rezultate.

Soda bikarbona često se koristi kao sastojak u pečenju i kuhanju, čišćenju i osvježavanju prostora, no ona može biti veoma učinkovita u liječenju akni.

Amfoterni spoj u sodi je veoma koristan za pravilnu pH ravnotežu, što može pomoći u liječenju akni, dok kokosovo ulje djeluje antibakterijski, liječi i hidratizira kožu te ju hrani i smanjuje crvenilo.

Budući da je kokosovo ulje puno nježnije od sode bikarbone, pomiješajte ih i dobit ćete izuzetno sigurnu i rezultirajuću smjesu za njegu lica.

Kako koristiti sodu bikarbonu i kokosovo ulje?

Potrebna su vam samo dva sastojka – soda bikarbona i kokosovo ulje.

Prema vašem tipu kože, potrebno je utvrditi omjer sode i kokosovog ulja. Za osjetljivu kožu napravite omjer 2 na prema 1, to jest stavite više kokosovog ulja od sode. Ako vam je potrebno više pilinga u danu, omjer neka bude 1 na prema 1.

Jednostavno izmiješajte sastojke i primjenite na suhu ili mokru kožu i nježno masirajte kružnim pokretima. Možete smjesu ostaviti na licu nekoliko minuta ukoliko želite masku za lice ili ju možete odmah isprati.

Ukoliko želite, možete se poigrati sastojcima te dodati neke vaše omiljene namirnice te vidjeti koliko su učinkovite za vas. Izrada vlastitog pripravka za njegu kože može biti jednako učinkovita kao i proizvodi koje ste kupili u trgovini, ali svakako je zdraviji i jeftiniji.

Izvor: ZdravaPriroda.com / www.krenizdravo.rtl.hr