Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

05.04.2014 u 15:00 | Ljepota, Voće i povrće, Zdravlje

Umivajte se sa ovsenim pahuljicama i vaša koža biće vam zahvalna!

Advertisement

Ovsene pahuljiceOvsene pahuljice sadrže kalijum, natrijum, kalcijum, gvozdje, magnezijum, cink, fosfor, vitamine B1, B2, E.. i to nije sav spisak korisnih sastojaka ovsenih pahuljica. Ali, ovsene pahuljice nisu samo korisne za konzumiranje (odlične su za čišćenje creva od toksina), a i veoma su pogodne za korišćenje u kozmetičke svrhe.

Svakodnevno umivanje sa ovsenim pahuljicama pomaže da se ukloni ne samo masni sjaj kože, akne i sitne borice, nego će učiniti vašu kožu glatkom i baršunastom.

Da biste to uradile, bice neophodno

Uzeti šaku ovsenih pahuljica (možete ih malo isitniti), staviti u šaku i držati ispod tekuće vode dvadesetak sekundi.
Nakon toga, vrlo nežno, bez grebanja kože, 2-3 minute utrljavati u kožu licu, vrata i dekoltea. Podrucje oko ociju samo namazati, ne utrljavati. Posle, isperite pahuljice vodom, umijte se i dalje koristite kremu ili tonik koji obicno koristite.

Ali, ako imate problematičnu kozu, nećete odjednom videti čudo. Ovsene pahuljice će uspeti da izleče sve probleme sa kožom – akne, miteseri, bubuljice, infekcije.., ali ispočetka efekti mogu biti pračeni svrabom, ljuštenjem, perutanjem kože, povećanjem broja već postojećih bubuljica..

Nema razloga da se plašite. Koža mora da se isčisti. U ovom slučaju nikako nemojte prekidati svakodnevni tretman umivanja. Čudo će se desiti, ali malo kasnije.

Uzgred, ovsene pahuljice savršena zamena za sredstvo za umivanje i skidanje šminke (naravno, ako niste imali na licu „ratničke boje“).

Ako ovsenim pahuljicama jednom nedeljno dodate 1 kašičisu smeđeg secera, dobićete odličan piling kože lica. Samo nemojte koristiti one, instant pahuljice, od njih je malo koristi.

Ne zaboravite na dno lavaboa staviti bilo šta što će sprečiti pahuljice da začepe odvode.

Samo da napomenem još jednom: nakon tretmana umivanja sa ovsenim pahuljicama može doći do crvenila i blage iritacije kože. Ali, to je samo privremeno. Nakon 1-2 nedelje koža će se očistiti, postaće glatka, nežna i baršunasta.

Za lepši izgled kože preporučuje se i čišćenje creva sa ovsenim pahuljicama.

Budite lepe!

Izvor: ZdravaPriroda.com / uspesnazena.com