Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

30.11.2016 u 14:37 | Voće i povrće, Zdravlje

Začinjena mješavina koja će riješiti zimske tegobe

Advertisement

Tokom zime, vaše ruke i stopala gotovo stalno mrznu. Trljate vaše ruke u očajničkoj potrazi za toplotom, ali u većini slučajeva ovo vam neće pomoći da se ugrijete.

Obično, ljudi koji pate od prevelike hladnoće na ekstremitetima su žrtve benignog stanja koje poznajemo kao Raynaudova bolest. Ova bolest tjera krvne žile u rukama i stopalima da se skupljaju.

Zacinjena mjesavina

Iako nema potrebe da osoba ide na liječenje, morate znati da ako i vi patite od ovoga možete iskoristiti neki lijek rađen u kućnoj radinosti kako biste popravili ovo stanje. U ovom članku ćemo vam i obratiti pažnju na baš jedan takav lijek. Priprema ovog lijeka je veoma jednostavna i laka, a efikasnost ovog lijeka će vas zasigurno ostaviti bez daha.

Naime, ova začinjena mješavina koja se koristi kao kupka će djelovati gotovo odmah.

Sve što treba da uradite jeste da potopite vaše ruke u noge u toplu vodu i zatim dodate jednu kašiku ljute mljevene paprike, papra, đumbira, kumina, cimeta, origana, kadulje i ružmarina. Ipak, postoji šansa da osjetite određene opekotine, a ako se to desi odmah prekinite tretman. Ako je ipak sve u redu noge i ruke zadržite nekoliko minuta u ovoj mješavini.

Izvor: ZdravaPriroda.com / zenstvena.com