Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

04.11.2015 u 9:51 | Biljke, Zdravlje

Zašto je kopriva dobra za kosu?

Advertisement

Uporaba koprive za kosu je pouzdana metoda koja pomaže pri smanjenju gubitka kose i potiče kosu da ponovno naraste. Iako još uvijek nedostaje znanstvenih dokaza da kopriva zaista ima taj učinak, ali zbog svojih hranjivih svojstava, kao što je vitamin C, naširoko je u upotrebi. Za koprivu se također vjeruje da poboljšava opće stanje kose, opskrbljujući folikule s vitaminima i mineralima kako bi proizvodili jaču i zdraviju kosu. Koristi se tako da se primijeni izravno na kosu i vlasište i na taj način osigurava zdravu i sjajnu kosu.

Kopriva za kosu

Vjeruje se da je i korištenje koprive u prehrani jako dobro za zdravlje kose. Varivo ili juha koja sadrže pregršt sušene koprive može opskrbiti folikule s hranjivim tvarima kao što su kalij, željezo, vitamin C i vitamin A. Osušena kopriva sadrži oko 40 % proteina koji može pomoći poboljšanju stanja kose. Kopriva se također možeprimijeniti izravno na kosu ili vlasište i tako pomaže pri spriječavanju peruti.

Kopriva sprječava gubitak kose i potiče rast nove kose. Iako nema uvjerljivih dokaza ili provedenih studija koje bi podržale tu teoriju, no mnogi vjeruju u učinkovitost te biljke. Ekstrakt korijena koprive koristi se za liječenje benigne hiperplazije prostate, poremećaja koji je kriv za gubitak kose.
Usput, dali ste znali da se kopriva stotinama godina koristila za liječenje infekcije mokraćnog sustava i artritisa?

Kopriva se može kupiti u proizvodima poput šampona i regeneratore koji će pomoći kod gubitka kose. Ako želite sami pripremiti koprivu, domaći recepti koprive rade se tako da se u kipuću vodu doda sušena kopriva i malo jabučnog octa. Nakon što se ohladi, umasira se u kosu i vlasište. Ako često koristite taj recept, možete poboljšati zdravlje i stanje kose.

Izvor: ZdravaPriroda.com / www.euskola.com