Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

16.10.2013 u 11:12 | Zdravlje

Zašto treba piti toplu vodu i limun?

Advertisement

Topla voda i limun

Način kako početi svaki dan je nevjerojatno važan.

Dnevno se fokusirajmo na jutarnje rituale i uskladite tijelo s prirodnim ritmovima.

Napravite vrijeme za jedan ritual koji će unaprijediti vaše zdravlje. Ujutro nakon ustajanja započnite dan s čašom tople vode i sokom od limuna. Limunov sok s toplom vodom ispire na čudesan način jetru i bubrege. Ako se pije hladan, nadražuje peristaltiku crijeva i tjera čovjeka već rano ujutro na stolicu.

Topla voda s limunom:

Jača imuni sustav

Limuni su puni vitamina C i kalija. Vitamin C je super za borbu protiv prehlade, a kalij stimulira mozak i nervnu funkciju i pomaže u kontroli krvnog tlaka.

Uravnotežuje pH

Limuni su nevjerojatno alkalna hrana, vjerovali ili ne. Da, oni su kiseli, ali u našim tijelima oni su alkalni (limunska kiselina ne stvara kiselost u tijelu). Alkalno tijelo je ključ za dobro zdravlje.

Pomaže kod mršavljenja

Limuni su puni fiber pektina, koji pomaže u borbi protiv gladi.

Probava

Topla voda služi za poticanje gastrointestinalnog trakta i peristaltika-valove mišićnih kontrakcija u roku od crijevnih zidova. Limun i limete također imaju puno vitaminima i minerala i pomažu popustiti toksinima u probavnom traktu.

Djeluje kao blagi, prirodni diuretik

Limunov sok pomaže istjerati neželjene materijale, jer limun će povećati stopu mokrenja u tijelu.

Čisti kožu

Vitamin C pomaže smanjiti bore i mrlje. Limun i voda čisti toksine iz krvi koja pomaže zadržati kožu čistu.

Hidratizira limfni sustav

Ova čaša pomaže započeti dan hidratizirano, koja pomaže spriječiti dehidraciju i nadbubrežni umor. Kada je vaše tijelo dehidrirano, ili duboko dehidrirano (nadbubrežni umor) ne može obavljati sve odgovarajućim funkcijama, što dovodi do toksina, stresa i zatvor. Dogoditi će se da dvije male žlijezde koje sjede na vrhu bubrega, a zajedno sa štitnjačom, stvaraju energiju. Oni također luče važne hormone, uključujući i aldosteron. Aldosteron je hormon koji luči nadbubrežne žlijezde koja regulira razinu vode i koncentraciju minerala, kao što su natrij, u vašem tijelu, pomaže vam ostati hidratizirano. Također su odgovorni za reguliranje stresa.

Pijte čašu tople vode s limunom u jutro mjesec dana i primijetiti ćete da može promijeniti vaš cijeli dan. Nemojte biti iznenađeni kada ćete se ujutro vidjeti u novom svjetlu.

Izvor: ZdravaPriroda.com / sirovahrana.hr